MALATYA / YAZIHAN - Şehit Yunus Kıroğlan Ortaokulu

SIFIR ATIK YARIŞMASI

Sıfır Atık Projesi, atık üretimini en az seviyeye indirerek çevresel etkileri azaltmak, doğal kaynakları korumak, geri dönüşümü teşvik etmek, atıkların yeniden kullanımını artırmak ve genel olarak sürdürülebilir atık yönetimi uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Geri dönüşüm, yeniden kullanım, tasarım değişiklikleri, atık ayrıştırma ve geri kazanım gibi uygulamalar projenin önemli bileşenleri arasında yer almaktadır.

Sıfır Atık Projesi, çevresel sürdürülebilirliği desteklemeyi, doğal kaynakların korunmasını ve atık yönetiminin daha verimli hâle getirilmesini hedeflemektedir.

Bakanlığımız atık yönetimi konusunda sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması faaliyetlerini desteklemektedir.

Sıfır Atık Yarışması ile öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlı olmak, sürdürülebilir kalkınma için farkındalık yaratmak, yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Sıfır atık projesi  dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İlde ve ilçede birinci olan projemiz.

04-04-202404-04-2024

İlçede birinci olan projemiz